11:00

Pajala IF

Referat: Öjebyns IBF - Pajala IF

Jaha. Vad ska man riktigt skriva om denna sörja?

Vi börjar bra. Går ifrån till 0-3 och har mycket boll och bra anfall. Carro gör 0-1 upp i krysset från nära håll på en spelvändning. Pitkänen skjuter in 0-2 och Lina sätter 0-3 lurigt framspelad av Evvis. Med drygt tre minuter kvar av perioden reducerar Öjebyn, men vi har trots det kontroll perioden ut.
Skott: 8 - 8

Första halvan av andra perioden rycks sönder av utvisningar åt båda håll. Vi spelar bra box, men sämre pp. När väl båda lagen blivit fulltaliga gör vi våran sämsta period för säsongen (Ja, t o m sämre än första mot Kalix). Konstant boltransport, dåliga beslut, bolltapp och halvlojt försvarsspel. Det är knappt så vi ens är trea på bollarna. Känner mig tvungen att ta time-out 14.27 för att försöka få ordning i spelet. Men detta hjälper föga och 17.49 kommer en logisk och rättvis reducering till 2-3 och nu har hemmalaget fått rejäl vittring.
Skott: 3 - 8

Öjebyn kommer ut rejält taggade i tredje. De känner att de har chans att bli det första laget att lugga oss på poäng denna säsong. Detta ger dem energi och de gör det väldigt jobbigt för oss över hela banan med aggresivt spel och kämpaglöd. 06.23 kviterar de och nu står matchen och väger. Stundtals spelar vi bra. Vi har bättre uppspel än i andra och längre anfall. 10.37 hittar Signe till Evvis med ett snabbt uppspel. Evvis bågar och drar iväg en dragare, som inte är allt för hård, men som dimper ner under ribban och vi är åter i förarsätet. Efter målet tycker jag att vi kontrollerar matchen bra. Vi släpper till en, kanske två målchanser. 13.51 spelar vi pp igen. Denna gång är det rätt bra rull och vi är nära vid ett par tillfällen utan att lycks få in bollen. Efter ppt är Emma nära att sätta spiken i kistan efter en variant, men hennes hårda handledare går i masken på den duktiga hemmamålisen. 18.26 åker Öjebyn på nästa utvisning och nu skall matchen bara spelas av. Vi blir dock väldigt passiva och hjälper inte varandra att hitta enkla passningar i pp. Vi tar även några "dåliga" avslut och med 5 sekunder kvar får Öjebyn en sista chans med ett frislag i bra läge. De tar time-out för att hitta på ngt extra. Vi spelar dock perfekt försvarsspel och reder ut det hela och åker hem med ännu en trepoängare.
Skott: 11 - 13

Puh! Detta satt hårt inne. Vi kommer inte alls upp i nivå samtidigt som Öjebyn krigar på förtjänstfullt. Kanske har det gått lite för lätt för oss många matcher och när vi sedan går ifrån till 0-3 tror vi att det här ska gå av sig självt. När vi väl slappnat av och släppt in hemmalaget i matchen så blir det väldigt svårt att hitta tillbaka till spelet. Jag tror att det här var en nyttig väckarklocka. Inget lag i denna serie går att besegra på halvfart och individuella prestationer. Ingen kommer upp i normal nivå men Signe hade snabba och enkla uppspel i tredje som gjorde att vi många gånger slapp undan pressen från hemmalaget. Kedjan med Evvis, Carro och Emma var de som bäst lyckades få till långa anfall. De matchades också därför väldigt hårt i tredje. Evvis fick efter matchen Örjan för sitt konstanta peppande av laget och för att hon klev fram och avgjorde när det behövdes som mest.